Omgjort..

Gud så snabbt tiden går när man är ledig. Nu är mindre än 2 veckor tills jag ska börja jobba. Behöver jag säg att jag inte längtar. Visst tusingen ska det bli skoj att få jobba lite och verkligen känna på att ha något att säga till om och inte bara gå som praktikant. Jag ska ju vara på demens med :) Det om något ska bli spännande.

Helgen som var så var mamma nere :) Isolde tyckte att det var jätteskoj, vi hann även med ett besök hemma hos syster med famil och en tur till Eko. Jag köpte väggdekorer till Isoldes rum. Disneyprinsessorna, vad annars!? Nu är hennes rum klart med fina väggar, nya möbler och sänghimmel :D Tvrummet har med fått en uppfräschning. Ny matta, en ny hylla och draperi runt om sängen, jag trivs såååååå mycket nu när det är så fint. Fast nu när jag kommit in i att så funderar jag på om jag ska göra om något i köket med. Men vad? Hmm..

I lördagskväll var det utgång. Förfest hemma hos emma och sen compagniet. Där även Sarah, Filippa och Jennipher var. En otroligt lyckad kväll om  jag får säga det själv. Fiiint.

Nu kallar snart sängen. Imorgon blir det nog en hemmakväll med massa plugg känns som att man behöver ta itu med detta nu innan jobbet börjar. Sen har jag ju ingen tid för när jobbet e slut så börjar skolan veckan därpå. Ohh va trött jag är på detta nu.

Tack för idag, hunden är bra.. -helt underbart sagt av Görel i Mia och Klara ;-)

Sommaren är här..

Jag har fullt upp om dagarna nu förtiden. Jag är mamma, jag solar, ser på Mia och Klara och sist men inte minst så myser jag, fint detta. Detta kallar jag för sommar. Nästa vecka blir det eventuellt Öland, öl och tältning står då på schemat. Vi får se, jag är inte säker än. På fredag så kommer mamma ner, med en massa möbler till Isoldes rum. Behöver jag säga att rummet ska gå i vitt och rosa!? Naeh jag tänkte väl det.

Sommar var det ja, i måndags bestämde sej jag och Emma att vi skulle cykla in till stan, jag var seg efter söndagen, hittade ingen hårborste, Det gick ändå. Väl inne i stan bestämde vi oss för lunch på Briggen och några öl till det. Mikke han joinade oss. Mycket trevligt. Vi köpte hårfärg i hoppet om att vi skulle färga håret på kvällen. Hmm.. Väl hemma. Vi tog oss en öl och ett glas vin och invaderade gräsmattan. Isolde hon drack festis. Mikke och Tess joinade med och jag tvättade. Lyssnade  på fin musik hela kvällen och givetvis blev det ingen färgning av hår. Hur kan man va så korkad att tro att man ska kunna färga håret efter en sån här fullspäckad dag. NEJ.

Snart ska jag och lillan gå ut. Vi sov ju till halv 12 idag. Helt underbart. En klänning, solskyddsfaktor och en solhatt och lite brills så är fröknarna Karlsson och Traneskog redo för en dag till i solen.

Fint med sommar ;-)

Barnvakt..

Två av världens goaste ligger och sover nu i Isoldes rum. Oliver han har vatt så snäll och go här hela dagen. Han har verkligen tytt sig till mig. Har inte kunnat gå utanför rummet innan han börjat gråta. Tant-Madde är stolt :D Barnen har lekt så fint. Dom har badat och haft det så roligt. Var även nere och hämtade upp Isoldes spjälsäng så att Oliver skulle få en bra natts sömn. Imorrn ska vi till Mörrum och lämna av Oliver och sen på kvällan vankas mys ;) Fint detta..

Midsommarafton..

Först och främst vill jag börja med att säga Grattis till min älskade syster som idag blir 24 år :) Grattis Fia!

Dagen började med att Isolde vaknade och hade ont i halsen :( Stackars lillan, Vi sov till 8.20 och när vi vaknade var hon piggare. Ringde Fia och frågade om vi fick komma en stund ändå och det var okej. Ringde sjukvårdsrådgivningen och dom sa att dom inte kunde ta in henne förän om några dagar för proverna skulle ändå inte ge något resultat så här första dagen. Under dagens lopp har jag istället märkt av mer och mer att det faktiskt utvecklats till en förkylning så det är nog bara det, förhoppningsvis. Vi åt i Brinkamåla och vid halv sju så passade vi på att åka hem när ändå Eva och Kenneth skulle köra. Så idag har vi haft ett väldigt kort men trevligt midsommarfirande.

Imorgon ska vi passa Oliver :) Det ska bli så mysigt, om vi ska vara här hemma ska han även sova här. ohh va härligt och inte nog med det så är han ju en av världens goaste barn. Tant-Madde kommer fixa detta galant.

Har plockat undan här hemma, nattat om lillan och nu ska jag återgå till M ;-) Fint detta..

Nytatuerad :)


JätteFörFull, det är nog rätt ord ;-)

Nu var det ett tag sen jag satt och skrev här. Tänkte dock roa mej med det nu medans jag nattar min lilla tjej. Det kommer garanterat gå kanonsnabbt för hon är så trött.

Helgen som var så var det ju utgång. Helt underbart, dock några glas för mycket. Men det e smällar man får ta. Iaf innan jag kom in på compagniet var jag och vände 3 gånger i entrén. Vem fan kom på iden om att man kunde bli för full. Annat var det för tre år sen. Då kunde man till och med krypa upp för trapporna, få en stämpel och sen ramla in på dansgolvet för att ramla där ett x antal gånger. Fint det.. Festen började hemma hos Roger som hade avskedsfest för Kajsa. Därefter så bar det av till AD för lite mer fest och därefter fick det ju bli locken någon timme innan vakten tog sitt förnuft till fånga och faktiskt insåg att jag inte alls var så jätteförfull. Kul hade jag iaf där inne med. Träffade massa gamla känningar. Fia var med ute. Kan inte bli bättre. Fast nu är det bra på ett tag. Några veckor, två iaf ;-)

Idag har jag och Isolde passat Leah en liten stund medan Emma var och redovisade i skolan. Verkligen jätteroligt. Isolde blev så glad när Leah kom hon hade saknat henne mycket nu när Leah vart iväg hos pappa. När Emma kom hem så gick vi och handlade lite och sen grillade vi ute på gräsmattan. Helt underbart väder har det varit ute idag. Nu hoppas vi på fler såna här dagar de nästkommande veckorna innan jobb och dagis börjar.

Kvällen ska spenderas i fint sällskap, lite plugg ska med hinnas med och sen ska jag även dammsuga. Nu när jag har en ultra silence-dammsugare så kan jag dammsuga när Isolde hon ligger och sover. Helt underbart.

Imorgon ser jag fram emot en tripp till karlskrona. Isolde hon ska spendera lite egentid med sin faster och jag och Emma ska tatuera oss. KANON..

Nyklippt :)

Nu är min lilla tjej ganska så precis nyklippt :) Efter många om och men så blev det rakt och bra. Jag tycker det e lite trisst att jag klippt bort lockarna men det var verkligen ett måste, hoppas dom kommer tillbaka bara..

Före:


Efter:




Lördag..

Det blev alldeles för sent igår känns det som. Isolde hon vaknade kanontidigt idag med. Nu börjar jag visserligen piggna till efter att jag fått lite frukost i mig. Isolde hon har lärt sej att hytta med fingret och säga ajja bajja (Bajja Bajja), detta skulle hon visa mig vid matbordet vilket resulterade i en sked yoggi rakt i hennes hår :). Så det får bli ett bad idag med.

Annars hade jag tänkt ge mej på att iaf påbörja ännu en uppgift, denna gången från den andra kursen. Jag är så sugen på att börja med ett av de två arbeten man kan göra, men jag sparar på dom ett tag till så har jag något att se fram emot. Det är nämligen det roligaste jag vet när det kommer till skolan. Så därför passar det mej perfekt att läsa på distans för där är ju allt skriftliga inlämningar, vissa mindre och andra större :) Kanon.

Ikväll är det tänkt att det ska bli utgång. Hoppas vädret håller i sig och att partyhumöret kommer att infinna sig. Det gör det säkert.

Jag vill ha sommar NU!!

Krisbearbetning på hög nivå..

Nu har jag minsann gjort klart en uppgift av sommarkurserna. Kriser fick det bli. Jag trodde att det var en liten uppgift men det slutade med att det blev 4 sidor, hmm. Hoppas läraren blir nöjd iaf. Som sista deluppgift ville dom att man skulle skriva om ett fall antingen om man vatt med om ett själv eller fick man hitta på. Jag valde att skriva om min olycka, om min krisbearbetning. Det är första gången jag gör detta på nästan 3 år. Jag kan inte annat än att erkänna att det var jobbigt. Jobbigt att se allt nerskrivet på en datorskärm, att inse hur mycket han faktiskt ställde upp för mig för att det sen skulle bli såhär. Det var ingen lätt period för varken mig eller han. Han var stark på sitt sätt och jag på mitt men vi var nog aldrig tillräckligt starka. Jag är glad över vad vi skapat ihop och jag är glad att jag kommer att ha många chanser därför att uttrycka min tacksamhet för allt han gjort för mig. En dag kommer jag att göra det, när det blir läge till det. Han har rätt att veta att jag är tacksam och alltid kommer att vara det. För detta förblir han speciell för mig!

Men nu ser jag, jag har startat ett nytt liv, Äntligen. Jag har kommit vidare och jag kan lägga allt detta bakom mig. Jag visste innan att en kris kan vara länge men att inse att man själv levt i en kris i näst intill 3 år är hårt. Den är fortfarande inte över. Jag har en bit kvar, inte en lång och jag är snart där. Men ändå.

Nog om det, nu ska jag röka och vara nöjd med att jag bara har sisådär 19 uppgifter kvar i sommar ;)

Inget fredagsmys här inte..

Det blev inte för mycket fredagsmys här idag inte. Isolde min lilla snäcka är redan trött och ligger för att sova. Men det är helt okej och förståeligt, hon somnade ju inte förän tio i elva igår eftersom vi var på student och sen vaknade hon innan åtta i morse och har inte sovit någon middag idag. Jag ska spendera min kväll med att påbörja mina sommarstudier. Ska faktiskt bli väldigt spännande att se hur det funkar att läsa helt på distans, har ju bara läst halvtid på distans innan men det tyckte jag funkade bra. Till och med bättre än att gå i klass många gånger. Men jag är helt övertygad om att detta med kommer att gå bra.

Letar tatuerare för att boka tid till nästa vecka om det finns några tider, hoppas att jag har turen på min sida.
Nån som vet någon bra att rekomendera?

Fredag, känns som lördag..

Ligger fortfarande i sängen och har inga som helst planer på att gå upp än på ett tag. Fast snart måste jag Isolde vill ha frukost, hon ska bada och jag ska städa och allt detta ska vara klart runt middagstid hade jag tänkt.. Vi får ju minsann finbesök sen, Isolde hon är så glad, det var ett litet tag sen nu Isolde fick busa loss med sin pappa. Hans jobbschema är ju otroligt tight just nu med en massa övertid. Stackaren.. Funderar på att påbörja lite av mina sommaruppgifter när han ändå kommer. Då kan jag verkligen plugga i fred, förutsatt att jag är klar med det andra, annars får jag ingen ro..

Igår var vi på Josses student. Hon var så fin, och på toppen av allt kommit in på högskolan, Grattis Josefin..

Isolde kom innan och påpekade att hon ville ha dutust :-D Så jag fick minsann pallra mej upp i vilket fall och sätta på ugnen. För idag ska vi fira att vi har lov med vitlöksbaguett-frukost, mums.

Just det, nu är båda dessa kurserna avslutade och jag avslutade dom med 2 VG :-D Lovely..

Utvecklingssamtal..

Det gick verkligen kanonbra på utvecklingssamtalet. Jag fick höra en massa fint om min lilla snäcka. Allt var bara positivt. Hon kunde visst bli lite arg på dom andra barnen om hon inte ville att dom skulle hålla på med henne och då sa hon ifrån på skarpen, men det tyckte dom bara var bra. Dom visade fina foton och jag fick ett kuvert med foton och teckningar i, har inte öppnat det än tänkte sätta mej med det när lillan somnat. Blev ju lite senare idag eftersom vi inte var därifrån förän 19.15 och då skulle vi en snabbis till tvättstugan så hemma i hallen var vi halv åtta. Lillan har ätit kvällsmat och nu ligger hon för att sova. Älskade underbara unge.

Jag har verkligen all rätt att vara stolt över min fina prinsessa. Eller vi har det. Detta är det bästa vi gjort och skapat :)







Fullspäckat schema trots ledighet..

Jag är färdigstuderad för idag, Tryckte ner den sista tangenten runt 11 i morse på uppsatsen och för en stund sedan mailade jag iväg den. Nu är det bara sommarkurserna kvar, tvi och blä. Jag är inte alls motiverad egentligen samtidigt som jag tycker att det ska bli spännande och helt underbart att själv kunna lägga upp sin studietid så som det passar en själv bäst. Jag kommer givetvis att studera mest på kvällarna när lillan hon sover. Så jag hoppas verkligen att det blir fint väder nu dessa 4 veckorna när vi är lediga.

Tandläkaren gick finfint, Isolde hade jättefina tänder tyckte hon, och efteråt fick Isolde en ring för att hon vart så duktig. Medan vi väntade på bussen hem gick vi inom leksakshuset så att Isolde skulle få en leksak, Hon valde givetvis en docka.. Kan det vara den femte i raden nu tros..? Ja jag tror faktiskt det. Isolde är frälst i dockor och det är helt okej för mig.

Nu håller vi på att tvätta och vid sex ikväll ska vi minsann till dagis för ett utvecklingssamtal. Ska verkligen bli spännande. Jag är inställd på massa beröm som vanligt ;-) Och när vi kommit hem igen tänkte jag faktiskt skumma igenom mina sommarkurser och eventuellt börja på någon uppgift.

Imorgon ska jag på synundersökning till lämpet och sen ska jag till skolan för ett betygssamtal i social omsorg. Spännande.

Dags för duschen nu tror jag minsann..

Sommar!? Naeh..

Jag är velig, jag vet. Men saken är den att metrobloggen funkar ju i princip ALDRIG när jag har tid över för att sitta där. Så nej nu byter jag. Jag orkar inte med sådant. Punkt.

Min lilla tjej hon är på dagis fram till 12, det betyder alltså att jag har 3 timmar ganska precis för att färdigställa mitt arbete. Det kommer nog att funka och förhoppningsvis med god marginal. Efter det bär det av in till stan där min lilla tjej ska till tandläkaren. Jag bereder mej på tårar och stängd mun. Även att min dotter är jätteduktig så tycker hon INTE om när främmande människor pillar på henne och då spelar det ingen roll om det är en barndoktor med erfarenhet av barn eller om det är någon annan. Jag tycker det är väldigt bra till viss del.

Plugga var det ja, håller på att skriva ett arbete om demens, spännande vill jag säga med tanke på att jag faktiskt ska jobba med dementa i sommar. Jag har redan fått mycket mer kunskap än vad jag hade innan och känner mej mer taggad än någonsin att få jobba med dessa männsikorna. Vem vet, kanske visar detta sig vara mitt kall nu när jag har fått ge upp mina drömmar om hemtjänsten. Hemtjänsten var verkligen kanon, jag hatar att sitta stilla och det gör man verkligen inte där. På vissa boenden kan det vara så mycket dötid att man somnar nästan så jag hoppas verkligen och tror med för den delen att det är mer action på ett demensboende.

Var på utflykt igår med klassen, vi hade verkligen tur med vädret. Isolde var självklart med. Cecilia och Lisa hade också sina kids med sej och det klickade direkt mellan dessa 3. Isolde hon blev störtförälskad i Viggo och drog runt han på en jäkla runda. Sen pussades hon och Wilma en massa. Så söta verkligen..




RSS 2.0